Minder sociale huurwoningen in Rotterdam

Huurwoningen in Rotterdam duurder

Rotterdam gaat het aantal sociale huurwoningen behoorlijk terugbrengen. In 2030 wil de gemeente samen met woningcorporaties en marktpartijen zo’n 20.000 sociale huurwoningen te hebben verbouwd of gesloopt.

Op dit moment is er vraag naar 124.000 sociale huurwoningen in Rotterdam. Het aanbod voor deze doelgroep schommelt nu rond de 167.000. Hierdoor kan een gedeelte van de sociale huurwoningen worden vervangen door vrije sector huurwoningen of duurdere koopwoningen.

Het aanbod van duurdere en ruimere woningen loopt achter bij de toenemende vraag door hoger opgeleiden en gezinnen met kinderen die Rotterdam steeds aantrekkelijker vinden. Het woningaanbod moet dus worden aangepast aan deze groeiende vraag naar duurdere woningen.

Huurwoningen in Rotterdam opgeknapt

Op dit moment bedraagt het percentage huurwoningen in Rotterdam zo’n 58%. In steden zoals Amsterdam en Den Haag ligt dat rond de 40%. Het doel is om het percentage sociale huurwoningen in Rotterdam in 2030 te hebben teruggebracht naar 47% van het totale woningaanbod.
De investeringen van 460 miljoen die worden besteed door woningcorporaties aan het opknappen van huurwoningen in Rotterdam-Zuid zullen een flinke impuls geven aan dit plan. Deze plannen waren al in februari bekend gemaakt waarbij de focus van de investering samen met andere maatregelen lag op het aantrekkelijker maken van de omgeving en het terugdringen van de criminaliteit. De Afrikaanderwijk krijgt dan met de Kop van Zuid een centrum functie.

Rotterdam blijkt ook een groeiende aantrekkingskracht te hebben op buitenlandse investeerders. Met name uit Duitsland en de VS schijnt een toenemende belangstelling blijken. Rotterdam maakt hiermee zijn internationale status steeds meer waar.

Kijk hier voor het laatste aanbod huurwoningen in Rotterdam

Voor kamers, bedrijfspanden en huurwoningen kunt u ook terecht op mijnhuren.nl huurwoningen.